FR   NL

 

Willy De Meester werd op 3 december 1944 te Lochristi geboren.

Hij volgde beeldhouwkunst aan de KASK (Koninklijke Akademie voor Schone Kunsten) te Gent. De vakbekwaamheid in die discipline leerde hij er van Albert Servaes.

Hij woont en werkt te Wannegem-Lede, fusiegemeente van Kruishoutem, Oost-Vlaanderen (België). Willy De Meester verblijft geregeld in de Italiaanse kunstenaarsstad Carrara, waar hij zijn marmer en albast zelf uitkiest. Hij vervolmaakt zich ter plaatse, hetgeen hem voor zijn werk inspireert tot nieuwe ideeën en formele expressievormen.

De skulpturale taal van Willy De Meester vertolkt in de eerste plaats het vastleggen en beklemtonen van verhoudingen, gaande van de embryonale beslotenheid over het machteloos verzet tegen angsten en bedreigingen, naar het ontluiken van een vitalistische bewogenheid in zijn vrouwenfiguren.

De vormentaal van Willy De Meester streeft steeds meer en meer naar vereenvoudiging en expressieve beklemtoning. Deze bewuste keuze ankert in zijn diepe overtuiging dat het ethisch wordingsproces van het kunstwerk inherent verbonden is met esthetische normen en vormen.

 

JOS MUREZ